ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

  • Home
  • Noutăți
  • Noi proiecte și inovatie în sprijinul celor în nevoie

Noi proiecte și inovatie în sprijinul celor în nevoie

Proiect

Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual sărbătorește 24 de ani de cu o inițiativă de anvergură care va crea 102 locuri de muncă și va aduce beneficii pentru 150 de persoane din grupuri vulnerabile.

În cadrul acestui proiect, Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, alături de Fundația Estuar și Organizația Tinerețe Fără Bătrânețe a creat nouă structuri de economie socială care vor aduce beneficii pe termen lung atât persoanelor angajate, cât şi comunităţii prin varietatea de servicii oferite.

Avansăm cu pași siguri către dezvoltarea a trei entități economice în care vor lucra persoane din grupuri defavorizate: o spălătorie de haine și covoare în oraşul Voluntari, un hostel pentru animale de companie în comuna Baloteşti și un atelier de tâmplărie în comuna Afumaţi.


Ce înseamnă economia socială și cum poate schimba în bine viața oamenilor?

Economia socială este un concept inovator dezvoltat din necesitatea de a găsi soluții pentru probleme sociale și economice ale unor grupuri și segmente vulnerabile și, în același timp, satisfacerea nevoilor membrilor comunităților care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat.

În cadrul acestui nou proiect am creat trei întreprinderi sociale care vor furniza servicii în comunități rurale şi în care vor lucra persoane din grupuri vulnerabile: persoane cu dizabilități, femei aflate în situații de risc, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii.
Încercăm nu doar sa facem un strop de bine în jur,dar să fim și competitivi și să aducem noutăţi și inovație față de alte produse și servicii existente pe piață.

Cum ne puteţi sprijini?

Noile inițiative fac mai simplă implicarea oricui în creșterea și dezvoltarea acestor întreprinderi sociale. Toţi cei care vor să sprijine aceste persoane din grupurile vulnerabile vor putea sa o facă mult mai simplu: utilizează serviciile oferite de aceste noi întreprinderi sociale și fac un bine celor în nevoie și comunității.
Cum mai puteți fi alături de noi? Vă alăturați ca parteneri sau voluntari sau promovați inițiativele noastre!

 

Inițativele au loc în cadrul proiectului „Şanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile ", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.1

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Economie

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">