ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

Dorințe împlinite!

Suntem bucuroși că am făcut parte alături de organizația GEAC din proiectul VISELE BĂTRÂNILOR, care a avut ca principal scop împlinirea a 10 dorințe.

Finalul acestui proiect va fi sărbătorit mâine, de la ora 10:30 la teatrul Metropolis, pentru a celebra cele 10 vise îndeplinite!

Unul din visele realizate care pe noi ne-a impresionat este cel al doamnei Câdu.

Aceasta are 74 de ani. De mai bine de 8 ani ea se află în programele Organizației Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual destinate vârstnicilor.

Ea vine săptămânal la Centrul de zi pentru Vârstnici, fiind implicată în ateliere de origami, consiliere psihologică, activități de socializare etc.

Aceasta a fost unul din cei 10 vârstnici aleși căreia i s-a îndeplinit o dorință prin proiectul "Visele Bătrânilor", desfășurat de organizația GEAC, alături de care suntem parteneri!

Povestea de viață a doamnei Câdu, este foarte intensă și provocatoare!

14 ani a lucrat la Fabrica de confecții APACA, iar după ce s-a retras din Oficiul Farmaceutic, a fost nevoită în 1989 să se pensioneze medical.

Cea mai mare lovitură peste care a trebuit să treacă în urmă cu 18 ani, a fost când singura ei fiică a fost răpusă de cancer!

Deși durerea de a-ți pierde singurul copil a fost năucitoare, aceasta a ales să își continue viața cu demnitate și să ofere o mână de ajutor nepoatei sale care rămăsese singură.

Spirit luptător și altruist, doamna Câdu și-a luat nepoata în grijă, pe care a crescut-o cu multă dragoste și afecțiune pentru a compensa dispariția mamei.

Împreună au trecut prin multe momente dificile, care au făcut și mai puternică relația dintre bunică și nepoată.

Bunica a reușit să își ajute nepoata să își clădească un viitor, să își continue studiile și apoi să devină independentă, în ciuda faptului că rămăsese orfană.

Nepoata a crescut sub îngrijirea bunicei, doamna Câdu. S-a căsătorit, și-a construit acum propria famile, însă faptul că locuiește în afara Bucureștiului, a făcut ca vizitele de a-și revedea bunica să fie destul de rare.

Singurătatea doamnei Câdu este alinată în momentele în care vine la noi la Centrul de zi pentru persoane vârstnice și se întâlnește cu prietenii pe care și i-a făcut aici cu care împarte momente frumoase, ieșiri în parc, glume și amintiri frumoase însă când seara vine și ajunge în casa ei, singurătatea devine copleșitoare iar liniștea celor patru pereți este zdrobitoare.

Visul doamnei Câdu era să aibă un televizor, la care să urmărească programe interesante, să își mai aline astfel singurătatea, "să vadă și să simtă" cu ajutorul acestui televizor care redă prin claritatea imaginii și a sunetului locuri pe care niciodată nu le-a vizitat, țări despre care doar a citit în cărți, să audă povești de viață pe care reportajele tv și emisiunile le oferă!

Acest vis a fost îndeplinit cu ajutorul unui om deosebit, Cristian China Birta, care atunci când i s-a spus povestea doamnei Câdu de către prietenii de la GEAC și de proiectul "Visele bătrânilor", a vrut să îndeplinească dorința acestei bunici!

El a fost susținut de prietenii lui, blogerii de la Kooperativa 2.0.

Când am chemat-o pe doamna Câdu să îți primească televizorul, am văzut în ochii ei, bucuria unui copil, care primește cadoul mult dorit!

Momentele au fost încărcate cu multă emoție și bucurie!

Pe lângă televizorul primit, doamnei Câdu i s-a mai împlinit încă un vis. Editura CARTEX i-a oferit mai multe volume de cărți pe care ea și le dorea și care o vor ajuta să îsi mențină vie mintea și sufletul, citind opere celebre.

BeFunky Collage

Sunt bucurii simple, mici, care pot însenina anii bătrâneții, sunt gesturi care redau entuziasmul și bucuria de redescoperi frumusețea vieții.

Mulțumim asociației GEAC, editurii CARTEX, și solidarității oferite de Cristian China Birta pentru a împlini visul acestei bunici, care cea mai mare parte din viață a dedicat-o pentru ceilalți. Acum a venit momentul ca ea să se bucure!

Împreună le oferim o viață mai bună!

Articol scris de Oana Mihailescu.

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">