ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

3,2,1.... Sa dansam!

 In 21 Martie 2017 am sarbatorit Ziua Mondiala a Sindromului Down in cadrul evenimentului "321... Sa dansam" la invitatia prietenilor nostri de la Asociatia Down Plus Bucuresti.

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Inimi Generoase si a constat intr-un concurs de dans, la care au participat noua organizatii din tara, ce au ca beneficiari tineri cu sindrom Down.

2

Organizația Internațională a Persoanelor cu Sindromul Down insistă asupra importanței mediului familial și a rolului pozitiv pe care acesta îl are în dezvoltarea și susținerea acestor persoane. Oamenii cu sindromul Down trebuie, la fel ca toți ceilalți oameni, să beneficieze de drepturi egale, atât în perioada copilăriei, cât și în cea a maturității, să li se ofere aceleași oportunități și să aibă dreptul la propriile alegeri. Prin acest eveniment s-a dorit promovarea, conştientizarea şi înţelegerea sindromului Down, a problemelor asociate cat şi de a mobiliza sprijin, recunoaştere a demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu sindrom Down.

Tema propusa in acest an de organizatia "Down Syndrome International" este "MyVoiceMyCommunity", si se focuseaza pe suportul oferit tinerilor cu sindrom Down de a se face auziti in societate, de a a-si apara drepturile si libertatile.

La evenimentul din 21 martie au participat copiii/ tineri cu dizabilitati din cadrul asociatiilor A.D.O.C.E.T. Bailesti, Asociatia Hoffnung Romania, Asociatia Sindrom Down Bucuresti, Asociatia Down Plus Bucuresti, Asociatia Sindrom Down Focsani, Asociatia "Copiii de cristal" Brasov, Asociatia Umanitara Ioana Hunedoara, Asociatia Langdon Down Timisoara. Toti concurentii au fost premiati pentru talentul lor (diplome, atentii dulci, mini gadgeturi).

3

Tinerii nostri cu dizabilitati s-au bucurat de un spectacol minunat, o atmosfera plina de dans si voie buna care a fost intretinuta de invitati speciali: Ioana Ghitulescu si Zarva Alexandru.

4

 

Pasionate de dans, o parte din tinerele noastre nu au ezitat sa urce pe scena si sa traiasca bucuria dansului alaturi de ceilalti participanti la spectacol. Abilitatile lor au fost premiate cu dilome de participare!

17362666 1255805814502634 3819979460990159160 n

La finalul evenimentului, toata lumea s-a bucurat de lansarea a 500 de baloane cu heliu ca simbol al non discriminarii, al incluziunii sociale. A fost unul din cele mai impresionante flashmob-uri organizat de tinerii cu sindrom Down.

5

Concluzia pe care o tragem in urma celor 24 de ani de activitate dedicati copiilor/ tinerilor cu dizabilitati si varstinicilor este ca putem numi DIZABILITATE, incapabilitatea de a vedea abilitatile pe care acesti oameni le AU si care pot fi dezvoltate cu ajutorul oamenilor dedicati, profesionistilor din domeniu!

 

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">