ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

Sarbatorim 1 iunie in Centrul Vechi!

Data de  întâi iunie,  Ziua internaţională a copilului, a fost un prilej pentru Copiii  şi tinerii cu dizabilităţi de la Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar, pentru  a vizita  prima data Centrul Vechi din capitală.

De ziua copilului, Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar, Asociaţia Cultour, compania Citty Grill şi mai mulţi voluntari ai companiei IBM, şi-au unit forţele pentru a le oferi copiilor cu dizabilităţi intelectuale, prima lor iesire în Centru Vechi din Bucureşti.

Patruzeci şi doi de copii şi tineri cu dizabilităţi intelectuale au sărbătorit ziua internaţională a copilului, pe străzile pline de istorie ale centrului vechi din capitală.

Copiii au avut ocazia să cunoască istoria Bucureştiului de la 1400 până la 1900.

Principalele obiective turistice au fost Hanul lui Manuc, Palatul voievodal Curtea Veche, Biserica Sf Anton, str. Blanari, str. Franceza, str Selari, Mânastirea Greceasca Stavropoleos, Stema Bucurestiului şi Ruinele Hanului Serban Voda.

BeFunkyCollage3

Volutarii de la IBM, în calitate de însoţitori, au avut un rol foarte important. Cu ajutorul acestora, copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale s-au simţit în siguranţa, au reuşit să interacţioneze între ei şi chiar au legat prietenii.

befunky4

Si, pentru că nu puteau pleca din Centru Vechi fără a ajunge şi la Hanul lui Manuc, un loc reprezentativ pentru această zonă, mica călătorie s-a încheiat în acest loc încărcat de istorie, unde copiii au savurat o limonadă răcoritoare şi o îngheţată tocmai potrivită pentru cele 30 de grade de afară.

Pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale, aceasta nu a fost doar prima lor ieşire în Centru Vechi, ci şi prima ieşire la un restaurant, moment ce a fost sărbătorit chiar de 1 iunie. Multumim Citty Grill ca a facilitat aceasta experienta unica!

befunky5

Copiii şi tinerii s-au bucurat tare mult de acestă iesire, fapt pentru care au ţinut să imortalizeze mai multe momente petrecute în această zi prin prisma numeroaselor fotografii.

Acum sunt nerăbdători să cunoască şi alte locuri.

 

Articol scris de voluntara noastra, Cristina Stefan.

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">