ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

Noutati

Aceasta este zona cea mai activă, în care în cel mai scurt timp vei afla ultimele noutăți legate de activitatea noastră cu persoanele cu dizabilități severe și bunicii pe care îi ocrotim!

Îți vom povesti într-un mod cât mai simplu și direct despre ultimele realizări, activitățile pe care le-am făcut cu bunicii noștri, campaniile de strângere de fonduri în derulare, următoarele evenimente la care participăm, companiile care s-au alăturat proiectelor noastre dar și modalitățile concrete prin care ajutam persoanele cu dizabilități severe să își depășească limitele și să fie din ce în ce mai independe!

Organizația Suedeză își mărește echipa

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual își mărește echipa! Căutăm o persoană responsabilă de gestionarea activităților de secretariat și contabilitate primară. Activitatea se va desfășura în București, contractul se va încheia pe perioadă nedeterminată, iar programul va fi full-time.

OBIECTIV GENERAL

Secretarul este responsabil de gestionarea informaţiei, de activităţile de secretariat şi de gestionarea biroului şi resurselor acestuia. Colaborează cu echipa managerială pentru ca planurile de dezvoltare ale organizaţiei să fie puse în aplicare.

SARCINI ȘI RESPONSABILITĂȚI SPECIFICE

 • Să asiste şi să ofere suport administrativ
 • Să coordoneze sistemul informaţional al organizaţiei, fluxul documentelor şi păstrarea acestoraSă asigure buna desfăşurare a proceselor de recrutare şi selectare de personal
 • Să administreze biroul (relatiile cu furnizorii, beneficiarii)
 • Primirea, înregistrarea şi arhivarea documentelor sosite pe numele organizaţiei
 • Colaborează îndeaproape cu echipa Departamentului Fundraising pentru activitățile de strângere de fonduri;
 • Elaborarea/scrierea corespondenţei
 • Deplasarea la poștă, administrațiile financiare, finanțatori
 • Realizarea operațiunilor de încasări și plăți în numerar în cadrul organizației

STUDII SI CALIFICARI CERUTE

 • Studii medii
 • Bune cunoştinţe de limbă engleză şi operare PC
 • Bună cunoaștere a limbii române

DESPRE NOI

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual oferă servicii sociale de peste 25 de ani persoanelor cu dizabilități intelectuale și asociate și vârstnicilor cu posibilități materiale reduse. 

Cei interesați pot trimite CV-ul și scrisoarea de intenție la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la data de 15.07.2019.

15 iunie, Ziua mondială de conștientizare a abuzului față de vârstnici

Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de vârstnici este marcată în fiecare an pe data de 15 iunie, când toată lumea se manifestă deschis împotriva formelor de abuz provocate persoanelor vârstnice.

Ziua mondială de conştientizare a abuzului faţă de persoanele vârstnice a fost instituită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin rezoluţia 66/127, din 19 decembrie 2011. Potrivit ONU, abuzul este considerat "orice acţiune unică sau repetată sau lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relaţii bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau la suferinţa unei persoane în vârstă''.

Abuzul față de vârstnici poate fi psihic, fizic, emoțional, financiar sau sexual

Abuzul faţă de persoanele vârstnice poate fi de natură fizică, psihică, emoţională, sexuală sau financiară. De foarte multe ori, abuzurile provocate vârstnicilor reprezintă subiecte tabu. Studiile arată că atât în ţările dezvoltate cât şi în cele aflate în curs de dezvoltare, aceste tipuri de abuzuri afectează sănătatea şi drepturile a milioane de oameni.

Potrivit ONU, se preconizează că până în anul 2050, numărul vârstnicilor se va dubla, astfel că una din cinci persoane va avea peste 60 de ani.

Pentru a face faţă procesului de îmbătrânire a populaţiei este nevoie de tot mai multe grupuri sau organizaţii care să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, dezvoltând astfel servicii sociale prin care vârstnicii să devină utili comunităţii.

În România, vârsta a treia este judecată preponderent în sens negativ, vârstnicii fiind asimilaţi cu persoane care au nevoie de îngrijiri, care nu mai produc nimic, ci doar consumă. De aceea, persoanele de vârsta a treia ajung să se izoleze, să nu îşi mai dorească să socializeze sau refuzăsă mai întreprindă activităţi care să le menţină tonusul.

Organizația Suedeză se implică în dezvoltarea de programe pentru vârstnici

Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual (OSAUI) s-a implicat încă de la înfiinţare în dezvoltarea programelor pentru persoanele vârstnice aflate în dificultate. În prezent, OSAUI deţine două centre de zi destinate vârstnicilor, unul în Bucureşti şi altul în Voluntari, care prin activităţile desfăşurate urmăresc menţinerea sănătăţii fizice, psihice şi mentale a persoanelor vârstnice. Prin participarea la activităţile centrelor de zi, energia beneficiarilor este canalizată către o activitate utilă care să le alimenteze încrederea în sine şi care să le creeze sentimentul de uilitate.

Chiar dacă în ultimii ani abuzurile împotriva persoanelor vârstnice au căpătat mai multă vizibilitate, aceste probleme încă fac parte din formele de violenţă cel mai puţin investigate.

Vârstnicii pot apela gratuit la telefonul vârstnicului dacă au fost supuși abuzurilor de orice tip

Pentru a semnala abuzurile, persoanele în cauză pot apela gratuit la telefonul vârstnicului la numărul 0800 460 001. Mai multe informații despre cum funcționează acest serviciu găsiți la adresa https://www.fpmr.ro/telefonul-varstnicului/

Alte informatii despre abuzurile împotriva vârstnicilor găsiți pe http://www.combatingelderabuse.eu/wp-content/themes/Visionpress/docs/material.pdf

Un început de vară productiv

Vara începe să-și facă simțită prezența, așa încât grădina noastră de legume trebuie pregătită, iar beneficiarii Organizației Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual au demarat amenajarea ei.

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă, tinerii cu dizabilități intelectuale și vârstnicii noștri și-au unit forțele și au început deja să pregătească terenul pentru plantarea răsadurilor și semințelor. Pe lângă efectul terapeutic pe care îl are asupra beneficiarilor, grădina le va oferi și posibilitatea de a consuma legume eco.

IMG 20190527 WA0112

Tinerii și vârstnicii au fost foarte încântați de amenajarea grădinii, mai ales că ori de câte ori se întâlnesc să desfășoare activități împreună, fac schimb de idei și învață permanent unii de la alții. 

Vă vom ține la curent cu evoluția grădinii de legume dar mai ales cu rezultatele la care beneficiarii noștri vor reuși să ajungă. 

Provocări și soluții în furnizarea serviciilor sociale dedicate persoanelor cu dizabilități

Marti, 16 mai 2017, Biblioteca Nationala a Romaniei a gazduit workshop-ul „ Provocări și soluții în furnizarea serviciilor sociale dedicate persoanelor cu dizabilități”. Workshop-ul a fost organizat de catre Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, în parteneriat cu Fundația Alpha Transilvană, în cadrul proiectului internațional D-LoT (Disability Leaders of Tomorrow), proiect internațional desfășurat în 15 țări și coordonat de către Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilități (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities- EASPD).

Citeşte mai mult ...

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">