ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

Provocări și soluții în furnizarea serviciilor sociale dedicate persoanelor cu dizabilități

Workshop-ul s-a bucurat de un interes ridicat atat din partea furnizorilor de servicii sociale pentru persoanele cu diverse dizabilitati, cat si din partea autoritatilor publice ( DGASPC). Printre cele peste 40 de persoane participante, s-au numarut repezentati ai organizatiilor precum ATDC Craiova, ABC Down Focsani, Fundatia “Inima de Copil”, Fundatia “ Ingerul Sperantei” Lugoj, Asociatia “1 iunie” Buzau, Asociatia “ Speranta” Constanta, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale TREBUIE! - filiala Braila, ANCAAR Craiova, A.H.N. Slobozia, Asociatia “ Prietenia”, A.S.C.H.F.R.

In  cadrul workshop-ului, participantii au aflat mai multe informatii despre serviciile oferite de catre organizatia noastra si de catre Fundatia Alpha Transilvana, dar si despre beneficiile pe care le pot obtine accesand platforma http://dlot.eu/. De asemenea, Andreia Moraru, in calitate de Presedinte Dizabnet, a explicat rolul Federației prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități si cum poate fi un suport pentru organizatiile acestora.

18818103 10203033330671594 557859 o

Un subiect de interes a fost dezbatut in continuare de catre Diana Chiriacescu, director FONSS si anume Contractarea serviciilor sociale, care a adus in discutie multiplele posibilitati de finantare si de contractare a serviciilor sociale.

In partea a doua a workshop-ului, participantii au incercat impreuna cu moderatorii atelierelor de lucru sa gaseasca solutii la urmatoarele provocari cu care se confrunta in  acordarea serviciilor sociale cu efect asupra imbunatariiri calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati: Colaborarea Public- Privat, Fac Ong-urile Lobby si Advocacy?, Instrumente de evaluare si monitorizare, Legislatia in Ong-uri si Importanta Terapiei in recuperarea persoanelor cu dizabilitati (Copii si Adulti).

Printre concluziile obtinute in cadrul atelierelor de lucru, s-au subliniat urmatoarele:

  • Lipsa unei consilieri eficiente din punct de vedere juridic a apartinatorilor persoanelor cu dizabilitati.
  • Lipsa juristilor din mediul ONG care sa ofere sprijin organizatiilor, dar si beneficiarilor.
  • Necesitatea unei campanii de advocacy pentru implementarea legii decontarii terapiei.
  • Importanta intocmirii unor modele standard de contracte/ protocoale de colaborare.
  • Aparitia si dezvoltarea unor Centre Comunitare Integrate la nivel local si judetean ( centre de zi, locuinte protejate, centre tip “ respiro”).
  • Traseul terapiilor sa urmeze un ritm unitar la nivel national, prin stabilirea unui sistem minim de terapii specifice .

Proiectul D-LOT este finantat de catre Stavros Niarchos Foundation.         

"This activity is organised as part of the Disability Leaders of Tomorrow Project (D-LoT), which has been generously supported by the Stavros Niarchos Foundation. Responsibility for the information and views expressed in this program lies entirely with the presenter(s)."

18870064 10203033330631593 1972331395 o

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">